Informatie over Nederland

Luxe campingvakanties | Stacaravan huren | Bungalowtent huren | Kamperen met kinderen | Landinformatie

De hoofdstad van het Nederland is Amsterdam. Andere belangrijke steden zijn: Den Haag (waar de regering zetelt), Rotterdam (met een van de grootste havens van de wereld), Utrecht en Eindhoven. Nederland maakt samen met Belgie en Luxemburg deel uit van de Benelux.

Nederland is verdeeld in 12 provincies, namelijk Gelderland (hoofdstad Arnhem), Groningen (hoofdstad Groningen), Limburg (hoofdstad Maastricht), Drenthe (hoofdstad Assen), Flevoland (hoofdstad Lelystad), Friesland (hoofdstad Leeuwarden), Noord-Brabant (hoofdstad 's-Hertogenbosch), Noord-Holland (hoofdstad Haarlem), Overijssel (hoofdstad Zwolle), Utrecht (hoofdstad Utrecht), Zeeland (hoofdstad Middelburg), Zuid-Holland (Den Haag).

Het hoogste punt van Nederland is de Vaalserberg met 321 meter. Het laagste punt van Nederland is de gemeente Nieuwerkerk aan de IJssel met -6.74 meter.

De bekendste toeristische trekpleisters zijn de Keukenhof, Amsterdam (met het Rijksmuseum, Van Goghmuseum), Delft, Groningen (met het Groninger museum), de Deltawerken tot in Zeeland, Friese meren en de kustlijn en strand. Verder zijn natuurgebieden als de Hoge Veluwe en de Biesbosch voor veel mensen erg aantrekkelijk.


meer informatie over Nederland