Informatie over Oostenrijk

Luxe campingvakanties | Stacaravan huren | Bungalowtent huren | Kamperen met kinderen | Landinformatie

Oostenrijk is een zeer populair vakantieland. Met name de bergsporten in Oostenrijk zijn erg populair, zoals bijvoorbeeld het wintersporten. Oostenrijk is een land dat in het midden van Europa ligt. Het bergachtige landschap biedt tal van mogelijkheden. Oostenrijk ligt tussen de landen Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Italië en Slovenië en maakt deel uit van de Alpen. Het grootste deel van de Oostenrijkers spreekt Duits. De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen.

Oostenrijk is vooral bekend om de Alpen, waarvan de Grossglockner met 3.797 meter als hoogste punt van Oostenrijk geldt. De Alpen strekken zich over een groot deel van Oostenrijk uit: 75% van het land behoort tot dit berggebied. Het natuurschoon van Tirol, Salzkammergut, Innsbruck, de Oostenrijkse Alpen, en de stad Salzburg en de aantrekkelijkheid van Wenen en andere culturele centra hebben Oostenrijk tot een belangrijk Europees toeristencentrum gemaakt.

Wenen heeft veel culturele bezienswaardigheden. Daarnaast kan je in Wenen geweldig winkelen en uitgaan. In Wenen is het Uhrenmuseum gevestigd. Dit museum heeft meer dan 3.000 slingerklokken, pendules en zakhorloges.
Salzburg heeft als bezienswaardigheden de Dom, Domplatz en Dommuseum, het Mozarts huis en het Speelgoedmuseum. Ook Innsbruck is populair bij toeristen. Het is de culturele hoofdstad van Tirol en bevat de Spitalkirche uit 1320.

meer informatie over Oostenrijk